Liittyminen kaukolämpöön

Liity kaukolämpöasiakkaaksi

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen – omakotitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin sekä teollisuuden lämmitystarpeisiin. Kaukolämpöön on mahdollista liittyä, mikäli lähistöllä on valmiina kaukolämpöverkko tai jos sellainen on suunnitelmissa. Tietoa liittymismahdollisuudesta kannattaa aina kysyä paikalliselta kaukolämpöyritykseltä.

Kaukolämpöyritys antaa rakennuksen perustietojen pohjalta tarjouksen liittymisen ja käytön kustannuksista. Kaukolämpö voidaan asentaa helposti niin uusiin kuin vanhoihinkin taloihin, sillä laitteiston tilantarve on pieni. Kaukolämpöön liittyminen nostaa kiinteistön arvoa. Siksi se on myös panostus tulevaisuuteen.

Liittymisprosessi

Kaukolämpöön liittyminen on helppoa. Alkuun pääset ottamalla yhteyttä meihin. Sieltä saat apua ja ohjeita liittymisen kaikkiin vaiheisiin.

Kaukolämpöasiakas tekee kaukolämpöyrityksen kanssa kirjallisen lämpösopimuksen. Kaukolämpöyritys ja asiakas sopivat yhdessä rakentamisaikataulun ja suunnittelevat liittymisjohdon reitin. Asiakkaan LVI-suunnittelija laatii kaukolämmityssuunnitelman, jonka mukaan asiakas voi pyytää tarjoukset urakoitsijoilta ja lämmönjakokeskusten toimittajilta. Jotkut kaukolämpöyritykset tarjoavat avaimet käteen -palvelua, jolloin yritys vastaa asiakaslaitteiden hankinnasta ja asennuksesta. Kaukolämpöyritys tarkastaa uusien kaukolämpölaitteiden suunnitelmat, mitoitukset ja asennukset sekä opastaa laitteiden käytössä.

 

Kun haluat ryhtyä kaukolämpöasiakkaaksi:

 

1)                 Pyydä tarjous. Täytä tarjouspyyntölomakkeemme.

2)                Teetä LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella. Kiinteistön tekniseen tilaan sijoitetaan kaukolämmön mittauslaitteet, lämmönjakokeskus, vesimittari ja sähköpääkeskus. Se on sopiva paikka myös ilmanvaihtokoneelle ja keskuspölynimurille.

3)                Toimita asemapiirros ja rakennuksen pohjapiirros Kauhavan kaukolämmölle.

4)                Laadimme lämpösopimuksen ja talojohtosuunnitelman saamiemme piirustusten perusteella. Sopimusta ja työaikatauluamme varten tarvitsemme lämmöntoimituksen arvioidun aloitusajan. Sopimus lähetetään kahtena kappaleena kotiin allekirjoitettavaksi.

5)                 Allekirjoita lämpösopimukset ja palauta toinen kappale meille.

6)                Valitse LVI-urakoitsija ajoissa, koska vesi- ja viemärijohtojen talojohtoasennus tapahtuu rakennuksen perustusvaiheessa.

7)                Pyydä meiltä kaukolämmön nousukulma kaukolämmön sisääntuontia varten ja asenna se sokkelin läpimenoksi perustusten muurausvaiheessa.

8)                LVI-suunnittelijan tai -urakoitsijan tulee toimittaa meille lämpöjohtosuunnitelmat.

9)                Hoida liittymismaksun ensimmäinen erä ennen talojohdon rakentamista.

10)              Pyydä talojohdon rakentaminen. Johto rakennetaan yleensä vasta kun talon eristeet, ikkunat ja ovet on asennettu ja kuivatusvaiheen vuoksi lämmityksen tarve lähestyy.

11)              Hoida liittymismaksun toinen erä ennen kaukolämmön käyttöönottoa.

12)             Asenna toimittamamme reittiavainsäilö teknisen tilan ovenpieleen ennen kaukolämmön käyttöönottoa.

13)            LVI-urakoitsija tilaa lämmön asennustarkastuksen ja käyttöönoton, kun lämmönjakokeskus ja lämmitysverkosto on asennettu.

14)           Pyydä lämpölaitteiden lopputarkastus ennen kiinteistön lopputarkastusta.

Kuinka omakotitalo liitetään kaukolämpöverkkoon