Kauhavan Kaukolämpö Oy tarkistaa kaukolämmön energia- ja perusmaksun hinnoitteluaan 1.1.2023 alkaen.

Kauhavan Kaukolämpö Oy tarkistaa kaukolämmön energia- ja perusmaksun hinnoitteluaan 1.1.2023 alkaen.

Vuoden 2022 aikana kaikkien energiahyödykkeiden, kuten sähkön, kaasun, hiilen ja öljyn hinnat ovat jatkaneet voimakkaassa nousussa Ukrainan sotatilanteesta ja siitä seuranneista pakotteista ja vastapakotteista johtuen. Euroopassa on meneillään energiakriisi. Myös kotimaisten biopolttoaineiden saatavuus on tiukentunut ja hinnat ovat nousseet merkittävästi, mutta kuitenkin muita energiahyödykkeitä huomattavasti maltillisemmin. Myös korkotasossa on vuoden 2022 aikana nähty huomattavaa nousua.

Kauhavan Kaukolämpö on tehnyt jo vuosia määrätietoista työtä siirtyessään kotimaiseen ja fossiilivapaaseen kaukolämmön tuotantoon. Lisäksi olemme jatkuvasti tehostaneet omaa toimintaamme ja nostaneet laitostemme hyötysuhteen huippuluokkaan. Näiden toimien johdosta pystymme pitämään kaukolämmön hinnankorotuksen maltillisena yleiseen energian hinnan nousuun nähden.

1.1.2023 alkaen kaukolämmön energia- ja perusmaksu nousee 9 %. Korotus ei koske indekseihin sidottuja tuotteita ja palveluita.

Hinnankorotuksen vaikutus keskimääräiselle omakotitalolle on noin 10,5 €/kk (vuosikulutus 17 MWh, sis. alv. 24 %)

Hintojen muutokset eivät edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

Lisätietoja asiasta antaa:

Toimitusjohtaja Juho Lahtinen